Klimaat-spotlight

Met deze erkenning wil Kuwi.org de schijnwerpers richten op bedrijven die voorop lopen in de strijd tegen klimaatverandering. Deze bedrijven laten zien dat ze niet afwachten op politieke besluiten, maar zelf het goede voorbeeld geven. Ze hebben duidelijke doelen gesteld voor 2030, 2040 en streven uiteindelijk naar klimaatneutraliteit in 2050.

Deze bedrijven zijn ambitieus en streven ernaar om vandaag nog hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

FAQ

De prijs, mede door jou bepaald!

We betrekken jullie graag bij het bepalen van de prijs. Jullie suggesties zijn waardevol en we gebruiken ze om de finalisten te selecteren. We doen de eindselectie zelf, omdat we weten dat veel consumenten gevoelig zijn voor greenwashing. Het is dan ook belangrijk dat de claims die worden gedaan kloppen.

Nee. Veel bedrijven dragen bij aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk door te doneren aan Kuwi.org, waarbij ze onder andere investeren in herbebossingsprojecten. Tijdens onze reis ontmoeten we echter ook bedrijven die al zelfstandig duurzaam opereren, zonder externe hulp. Het is daarom eerlijk om ook deze bedrijven te erkennen en te waarderen. Daarom zijn we gestart met de Klimaatspotlight.

Deze erkenning is bedoeld als waardering voor bedrijven die een uitstekende positieve bijdrage leveren aan een klimaatneutrale wereld.

Mooi! Stuur ons je tip via hi@kuwi.org of via Social Media. Dan zullen we het onder de loep nemen en je een terugkoppeling geven. 👍👎

🕵️ We zijn extra alert op greenwashing, omdat dit helaas een veelvoorkomend probleem is.

  • We zijn dit initiatief gestart in 2024.
  • We doen één keer per jaar een Spotlight!

Steeds als we een bedrijf tegenkomen dat aan de criteria voldoet, zetten we deze op de kandidatenlijst. 

Heb je een tip? Laat het ons weten via hi@kuwi.org.

Stichting Kuwi.org is een non-profitorganisatie die zich toelegt op milieubescherming. We zijn vooral actief op het gebied van herbebossingsprojecten en investeringen in andere klimaatprojecten (zoals hernieuwbare energie) om CO₂-kredieten te genereren.

Wil je meer weten? Klik hier!

Andere vraag? Stuur een bericht naar hi@kuwi.org

Klimaat-spotlight 2024 - Seepje 🏆

Klimaat-spotlight 2025

Stuur je inzending voor 2025